Laden... 160 view(s)

AD-fietstest 2019

De AD-fietstest 2019

Het leuke aan de AD-fietstest 2019 is dat de testen niet enkel door fietsdeskundigen en professionele fietsers worden uitgevoerd. Ook als jij een fietsliefhebber bent die regelmatig een fietstocht maakt, is het mogelijk om je aan te melden voor het testpanel voor de AD-fietstest. Tijdens de testritten op de verschillende merken fietsen, wordt de fiets aan de hand van een checklist beoordeeld. Zo komen alle belangrijke zaken aan bod die getest moeten worden, zoals de ergonomie, de stabiliteit, versnellingen en de remmen. Aangezien het grootste aanbod tegenwoordig uit elektrische fietsen bestaat, worden ook de accu, de motor en de display van een elektrische fiets getest. In de categorie elektrische fietsen voor woon-werk verkeer is de Sparta M8b als winnaar uit de bus gekomen en de in de categorie elektrische stadsfietsen, de Batavus Fonk E-go. Zowel Sparta als Batavus behoren tot de belangrijkste fietsmerken in Nederland.

Sparta

Sparta is een oud Nederlands bedrijf dat fietsen produceert en in 1917 is opgericht. Nadat in 1920 de eerste echte Sparta fiets van de band rolt, heeft Sparta zich ook toegelegd op melkkarren, bakfietsen en motorfietsen. In de jaren 40 was Sparta tot de grootste Nederlandse motorfietsfabrikant uitgegroeid. Vanaf de jaren 50 werd de productie van bromfietsen gestart en dit was wereldwijd een succes. Enkele jaren later werd de fiets weer geherintroduceerd door Sparta. Dat was een goede set want Sparta werd hier zeer succesvol mee. Met de introductie van de Spartamet was Sparta de eerste fabrikant die een soort van elektrische fiets op de markt bracht.

De Sparta M8b

De Sparta M8b is een elektrische fiets met een gewicht van 27,1 kilogram inclusief de 2,7 kilogram van de accu. Deze fiets heeft acht versnellingen en is daardoor veel meer dan een stadsfiets. Met deze fiets kunnen lange fietsroutes worden afgelegd en daarom is deze fiets ook de winnaar in de categorie woon-werkverkeer. De accu is een populaire Li-ion accu. Het voordeel hiervan is de grote accucapaciteit en als je de fiets een tijdje niet gebruikt, hoef je hem niet opnieuw bij te laden. Ook heeft een Li-ion accu een zeer lange levensduur. Dit is belangrijk als je de fiets veel gebruikt. De accu is onderdeel van de bagagedrager en er heel gemakkelijk van te verwijderen. Zo kun je gemakkelijk de accu opladen zonder dat je de fiets naar binnen hoeft te nemen. De actieradius van de accu is 72 kilometer. De Sparta M8b is voorzien van een trapkracht- en rotatiesensor. Hierbij wordt gemeten hoe snel de trappers doordraaien en hoeveel kracht er wordt gezet. Op basis hiervan zal de trapkrachtondersteuning worden geregeld. Met de ‘Walk Assist’ kun je de fiets langzaam in beweging zetten als je naast de fiets loopt. Erg handig als je lopend met de fiets aan de hand een heuvel op gaat of zware boodschappen op je fiets hebt. 

Sparta

Batavus

Batavus is een rasechte Nederlandse fietsenfabrikant uit Heerenveen dat in 1904 werd opgericht. In eerste instantie was het een bedrijf dat wekkers en naaimachines produceerde, maar vanaf 1909 werd de Batavus fiets in productie genomen. Vanaf de jaren 30 kwamen er ook Batavus motorfietsen op de markt. Na de Tweede Wereldoorlog werden er nog uitsluitend fietsen en bromfietsen geproduceerd. De productie van bromfietsen stopte in 1984, waarna Batavus zich enkel op fietsen ging toeleggen.

De Batavus Fonk E-go

Met drie versnellingen is de Batavus Fonk E-go een ideale fiets voor de kortere ritjes. Dit is ook de reden dat deze fiets de winnaar is in de categorie elektrische stadsfietsen. Voor de stad is dit een uitstekende fiets. De fiets heeft een gewicht van 25 kilogram, inclusief de 3,3 kilogram zware accu. De fiets is voorzien van een Li-ion accu en is onderdeel van de bagagedrager. Je hoeft niet de gehele fiets in de buurt van een stopcontact te zetten, want de accu is gemakkelijk te ontkoppelen. Hierdoor kun je de accu gemakkelijk thuis opladen. De trapondersteuning wordt heel gemakkelijk geregeld door de rotatiesensor. De sensor meet hoe hard of hoe zacht je trapt en zal daardoor de trapondersteuning op aanpassen.

Kom testrijden bij FietsUniek Bij FietsUniek hebben we niet alleen de testwinnaars in onze showroom staan maar ook vele andere e-bikes. Kom langs ervaar het zelf!

Opmerkingen
Leave your comment
Your email address will not be published