Meisjesfiets

Meisjesfiets

 
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Een fiets is het enigste voertuig dat volledig aangedreven wordt door spierkracht. Met zijn twee wielen, frame, zadel, stuur en trapas met pedalen is het samen met wandelen dan ook de meest ecologische manier van zich te verplaatsen.

Maar goed voor de natuur is niet het enigste wat belangrijk is voor onze hedendaagse jonge meisjes. Een fiets mag er ook zeker en vast goed uitzien, iets waar je fier en met veel trots de schoolpoort mee inrijdt. 

Het grootste verschil tussen een dames- en herenfiets zit hem in de frame. De buis die het stuur verbind met het zadel is bij een herenfiets horizontaal en bij een damesfiets diagonaal. Dan heb je ook nog het verschil tussen een damesfiets en een meisjesfiets. Het grote verschil hiertussen zit men niet enkel in het verschil in de grote van de fiets, gemeten door de diameter van het wiel.

Maar een echte meisjes fiets is veel meer dan dat. Na het kiezen van de juiste kleur, of dit nu roze,wit of blauw is begint het echte werk pas. Het zelf 'pimpen van je fiets maakt dit alles nog extra leuk. Het toevoegen van een leuke fietsbel, pareltjes aan de spaken of vlaggetjes, je kan het je zo gek niet bedenken. Net die extra toest maakt van een damesfiets een echte meisjesfiets.