Loopfiets

 
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Onze loopfietsen zijn een alternatief voor driewielers en fietsen met zijwieltjes. Het verschil is de volgorde waarin het kind de vaardigheden van het fietsen leert.
Bij loopfietsen leert een kind al vanaf anderhalf á twee jaar goed evenwicht houden.
Bij driewielers en fietsen met zijwieltjes leert het kind eerst het gebruik van de trappers.
Natuurlijk ken jij jouw kind het best en weet je als ouder in welke ontwikkelingsfase je kind zich bevindt en welke keuze de beste is.

Waarom zijn loopfietsen goed voor de ontwikkeling van jouw kind?


Kinderen zijn dol op hun loopfiets… want ‘lopen met je fiets’ is spannend. Een kind kan met zijn of haar loopfiets ook nog eens moeiteloos grotere afstanden afleggen.
In plaats van passief zitten in een wandelwagen zal een kind op een loopfiets zijn evenwicht leren houden, snelheid en afstand gaan inschatten en gelijktijdig moeten sturen. Door het steeds afzetten ontwikkelen de beenspieren zich goed en door de combinatie van sturen en afzetten wordt eveneens de motorische ontwikkeling gestimuleerd.

Loopfiets handig voor ouders 

De meeste kinderen willen vanaf anderhalf jaar graag zelf de wereld ontdekken en willen wellicht niet meer zo graag in de buggy zitten of aan de hand lopen. Wat is er als ouder of verzorger aangenamer dan onbekommerd te kunnen wandelen terwijl de loopfiets intussen voor afleiding zorgt? Samen met je kind genieten van de vrijheid van een flitsende loopfiets.

Wat is ons advies over de loopfietsen?


Voor elke peuter bieden we een geschikte loopfiets. Voor de allerkleinsten die nog niet zo snel gaan, letten we op dat de opstap niet te hoog is. Een handrem gebruiken ze meestal nog niet; remmen lukt prima met hun voeten op de grond. Voor een peuter vanaf drie jaar bieden we loopfietsjes met een handrem. Onze ervaring is dat kinderen snel leren omgaan met zo’n echte rem en voor de grotere kinderen die wat meer snelheid maken biedt een handrem meer veiligheid. Omdat je kind met een loopfiets best wat snelheid kan maken is het niet verstandig om in de buurt van een drukke verkeersweg te oefenen. Kinderen hebben ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Deze ruimte moet wel veilig zijn. Ook geduld en aanmoediging helpen bij het leerproces van fietsen.

Kinderen hebben de lichtgewicht Frog Bike Tadpole Plus loopfiets zo onder de duim

Onze vrolijke lichtvoetige Frog Bikes kinderserie past uitstekend in onze winkel. Fietsen moet voor iedereen zorgeloos en licht zijn, vinden wij. Vooral voor kleine kinderen die nog niet zo’n goed evenwicht hebben en nog niet zo sterk zijn. De Frog Bike Tadpole Plus loopfiets is bijvoorbeeld zo licht dat het gewicht geen belemmering is voor een klein kind. De luchtbanden zorgen voor een goede grip en maken makkelijk snelheid. Een Tektro handrem met korte greep staat in verbinding met de achterwielen. Hiermee leert de peuter omgaan met remmen. Remmen met voeten kan natuurlijk ook. Het zadel is ergonomisch en comfortabel. De handvatten hebben een goede zachte grip. Onze Frog Bikes groeien mee met het kind; de hoogte van het zadel is met de lange zadelpen snel en praktisch verstelbaar.

Kom je met het hele gezin naar ons of komen we naar jullie?


Onze essentie is kwaliteit en een unieke service. We bieden een haal-en brengdienst tegen een kleine vergoeding. Is je fiets kapot? We nemen meteen een gratis leenfiets mee. Ons vakmanschap tonen we graag in ons Experience Center in Hillegom, waar iedereen, jong of minder jong, onbeperkt alle fietsen kan testen en ervaren. We denken graag mee met al onze klanten. Dus we wachten al op je voor jouw nieuwe omafiets, moederfiets, lage instapfiets, mountainbike, elektrische bakfiets, elektrische transportfiets, Altec Fixed Gear, crossfiets of skelter; te veel om alles op te noemen. Vanzelfsprekend zetten we ook onze stoere loopfietsen voor je klaar. Zij staan immers aan de basis van het goed en veilig leren fietsen. Met name onze jongste klanten dragen we een warm hart toe bij FietsUniek!