ANWB E-bike test 2018

anwb e-bike test 2018 Alle e-bikes uitgebreid getest door de ANWB

Wist je dat er in Nederland bijna 2 miljoen e-bikes zijn? De elektrische fietsen zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld van Nederland. Niet alleen de vraag, maar ook het aanbod van e-bikes wordt steeds groter. De keuze is reuze, maar hoe bepaal je dan welke e-bike het beste is? De ANWB helpt je een handje!

Ieder jaar doet de ANWB een uitgebreide e-bike test. Benieuwd naar de uitslag? Lees dan snel verder!

ANWB E-bike test met middenmotor

Tijdens de ANWB e-bike test werden enkel fietsen met middenmotor getest. De reden hiervoor is dat de test bedoeld was om de ideale toerfiets te vinden. Waarom is een fiets met middenmotor de ideale toerfiets? Dat komt omdat de middenmotor ideaal is voor lange afstanden. Doordat de kracht van de motor direct op het trapas zit heb je minder energieverlies, waardoor je ook langere afstanden kan fietsen. Daarnaast biedt een middenmotor een natuurlijke fietservaring door een betere gewichtsverdeling. Ook zijn fietsen met middenmotor de laatste jaren steeds goedkoper en beter in kwaliteit geworden. Bekijk hier alle elektrische damesfietsen of elektrische herenfietsen met middenmotor bij Fietsuniek. 

ANWB E-bike test uitleg

Alle e-bikes werden op maar liefst 42 onderdelen getest en iedere fiets wordt door minimaal 30 verschillende personen bereden. Ook werd er door 120 deelnemers getest op een heuvelachtig parcours, inclusief regen. In totaal werden er ruim 1000 testritten gemaakt van ruim 3 kilometer. De factoren die beoordeeld worden zijn o.a.: elektrische ondersteuning, actieradius, stabiliteit, remmen, kosten vervangende accu en de garantievoorwaarden.

Bekijk hier de complete uitleg en conclusie van de ANBW e-bike test.

Bekijk hier ons assortiment

anwb e-bike test Waar werd op gelet?

1

Motoraandrijving

In deze ANWB test werden alleen fietsen met middenmotor getest. Deze fietsen zijn het beste geschikt voor lange fietsritten met hoogteverschillen.

2

Actieradius

De actieradius is het aantal kilometer dat je met een accu kunt fietsen. De actieradius wordt bepaald aan de hand van de sterkte van de accu. Hoe meer vermogen een accu heeft, hoe groter de actieradius is.

Afbeelding

3

Remmen

De remmen werden uitgebreid getest. De meeste fietsen zijn voorzien van hydraulische schijf- of velgremmen of rollerbrakes.

4

Motortechniek

De motortechniek zegt iets over het type systeem dat de elektrische fiets gebruikt. Diverse technieken werden uitgebreid getest: Bosch Active Line (6x), Shimano Steps (3x) en Bafang (7x)

Zelf testen? Test de ANWB modellen bij FietsUniek

Uit de ANWB E-bike test
Cortina E-Octa Plus N8 2018 Dames
Totaalprijs€ 2.399,00
Cortina E-Octa Plus N8 2018 Dames
Uit de ANWB E-bike test
Popal E-Volution 12.1 N8 2018 Dames
Totaalprijs€ 2.299,00
Popal E-Volution 12.1 N8 2018 Dames
Uit de ANWB E-bike test
Rivel Central Park N8 2018 Dames
Totaalprijs€ 1.799,00
Rivel Central Park N8 2018 Dames

Maak een e-bike proefrit

De ANWB e-bike test biedt goede handvatten bij het kopen van een nieuwe e-bike. Maar het liefste test je zelf ook diverse elektrische fietsen. Kom dan langs in ons Experience Center in Hillegom. Hier vind je 1200 m2 aan fietsbeleving. Onze e-bike specialisten staan hier voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Maak zoveel proefritjes als je zelf wilt! Ons Experience Center is makkelijk te bereiken vanaf de snelweg en parkeren is gratis.

Ook kun je van te voren een afspraak maken voor een proefrit. Zo weet je zeker dat het juiste model uit de ANWB e-bike test (of een andere) voor je klaar staat. Bel of stuur een mailtje om eenvoudig een afspraak te maken.

Maak een afspraak met een e-bike specialist

E-bike specialist FietsUniek
E-bike specialist team

Bestel direct jouw e-bike type bij FietsUniek

Fietsuniek is dé ideale e-bike specialist Nederland om jouw ANWB e-bike test fiets te kopen. En dat bewijzen we graag:

 Altijd de scherpste prijs

 Onze klanten beoordelen onze service met een 8,5

 Dealer van o.a. Kalkhoff, Batavus, BSP en Cortina

 Ruime keuze uit diverse e-bike systemen 

 Alle e-bikes gratis 100% rijklaar én gratis thuis bezorgd

✓ Advies op maat van onze e-bike specialisten

Bekijk onze collectie