Racefiets

Racefiets

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Racefiets In alle soorten en maten

Toeren op een racefiets

Ben jij een echte snelheidsduivel? Kies dan voor een racefiets van FietsUniek. Deze fietsen zijn speciaal bedoeld voor verharde wegen en zijn sneller dan het licht! De fietspaden in Nederland zijn natuurlijk prima geschikt voor het rijden op zo'n mooie racefiets. Een racefiets zie je steeds vaker voorbijkomen en dat is ook niet gek. Naast dat de fiets er super blits uitziet rijdt hij ook heel fijn door het lichte gewicht. Aan de vorm van een racefiets is sinds 1880 weinig veranderd. De onderdelen en de materialen worden echter van steeds betere kwaliteit. De fiets van tegenwoordig is modern en heeft allerlei handige toevoegingen. De frames zijn vooral gemaakt van staal, aluminium of carbon. Aan een racefiets is zeker geen leeftijd verbonden. Wie wil er nou niet fietsen op zo'n fijne racefiets? Toeren door de steden of juist bergachtige gebieden opzoeken. Een racefiets zorgt voor ontspanning en is bovendien een gezellige activiteit om met een groep vrienden te doen. 

Waar moet je op letten als je een nieuwe racefiets wil kopen?

Het aanschaffen van een racefiets is natuurlijk leuk, maar kan ook best lastig zijn. Geen zorgen, wij helpen je de juiste fiets te vinden!

Budget racefiets

Als eerste is het natuurlijk handig om een budget voor jezelf te stellen. Hoewel het bepalen van het budget heel anders is bij de racefiets dan bij gewone fietsen. Een echte racefiets liefhebber zal letten op andere factoren. Wil je de racefiets bijvoorbeeld 4 keer per week gaan gebruiken voor lange tochten en wil je misschien ook nog naar de Alpen of Pyreneeën om te genieten van je racefiets dan is deze manier van hobby/sportbeoefening misschien wat meer budget waard. Wist je dat je bij FietsUniek in termijnen kan betalen? Je bepaalt zelf het maandbedrag waarmee je de racefiets uiteindelijk wil betalen. Voor meer informatie kan je terecht op onze pagina met betaalmogelijkheden.

Juiste maat racefiets

De maat is voor veel beginners geen makkelijke kwestie. Je ziet online en fantastische fiets, maar je weet niet zeker of je er wel op past. De juiste maat van een fiets is misschien wel het belangrijkste bij het aanschaffen van een nieuwe fiets. Als je de verkeerde framemaat hebt, kan dit nadelig uitpakken voor je plezier en lichaam. Daarom is het belangrijk om even goed na te meten welke maat je nodig hebt. De racefiets bij FietsUniek heeft standaard een 28 inch wielmaat. Framemaat is echter belangrijker:

- Frame 51 cm: geschikt voor een lengte van 168-174 cm
- Frame 55 cm: geschikt voor een lengte van 175 - 181 cm
- Frame 59 cm: geschikt voor een lengte van 183 - 188 cm

We begrijpen dat de maat fiets kiezen soms nog steeds lastig kan zijn. Twijfel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice via 0252-830201 of info@fietsuniek.nl. We helpen je graag verder bij het kiezen van de juiste maat!

Accessoires

Bij een racefiets kan bijna geen fietscomputer ontbreken. Kijk daarom eens naar de Sigma fietscomputer speedmaster 5000. Deze sigma fietscomputer kan je makkelijk op je racefiets plaatsen en meet alles wat je maar wilt weten. Zoals je topsnelheid, dagkilomterteller, rit-tijd op je racefiets etc. Uiteraard hebben we nog veel meer modellen met de meest uitgebreide functies. Bekijk ze hier.

Waarom een racefiets bestellen bij FietsUniek?

Bij FietsUniek kan je rekenen op de beste service bij het bestellen van je racefiets. Zo wordt je nieuwe racefiets helemaal gratis bezorgd! Je kan je nieuwe racefiets ook eenvoudig achteraf betalen. Wil je toch eerst even een proefritje maken voordat je een nieuwe racefiets aanschaft? Geen probleem! Kom dan langs in onze showroom in Hillegom. Houd er wel rekening mee om aan ons door te geven welke racefiets je uit wil proberen, dan zorgen wij dat deze klaarstaat. Je kan bij het bestellen van je nieuwe racefiets ook gebruik maken van onze professionele montageservice. Dit raden wij ten zeerste aan omdat je dan zeker weet dat alles goed in elkaar zit en dat is wel belangrijk en veilig bij een nieuwe racefiets!