Fietsverzekering

Waarom een fietsverzekering?

Sluit je fietsverzekering voordelig af bij FietsUniek

Er worden jaarlijks ruim 600.000 fietsen gestolen in Nederland. Gelukkig heb je bij ons al een diefstal verzekering vanaf €3,75 per maand. Bij deze uitgebreide verzekering wordt diefstal en schade meeverzekerd. Daarnaast is de verzekering per maand opzegbaar! Let op, ook je accessoires zijn meeverzekerd. 

Wat heb ik nodig?

Voor het verzekeren van je fiets is het enige wat je nodig heeft een ART gekeurd slot met 2 sterren, het framenummer van je fiets en het serienummer van je fietssleutel. Op basis van het type fiets en de aanschafprijs word dan je premie berekend. Alle fietsen inclusief accessoires op FietsUniek.nl kunnen verzekerd worden.


Hoe sluit ik de verzekering af?


Je kunt heel eenvoudig bij alle fietsen op FietsUniek een verzekering mee bestellen. Per fiets kun je aan de hand van jouw postcode de premie per maand berekenen. Vervolgens kun je de verzekering aan vinken en eenvoudig mee bestellen met je fiets. Bij het afrekenen van je fiets kun je je bankrekening invullen waarvan de maandelijkse premie wordt afgeschreven.

Nadat je de fiets hebt besteld en betaald, ontvang je een mail met daarin de te volgen stappen voor het afronden van je verzekering. Hierin vragen we je om extra informatie, zoals het framenummer, merk & type slot en sleutelnummer. 

Waar vind ik mijn framenummer?

Het framenummer kan op verschillende plaatsen staan. Hieronder een afbeelding van de meest voorkomende plaats. Het framenummer kan in het frame zijn geslagen of het staat op een aparte sticker met barcode die op het frame is geplakt. Kun je het framenummer niet vinden? Neem dan contact op met onze klantenservice. 


Waar vind ik mijn sleutelnummer?

Het sleutelnummer staat in het ijzeren gedeelte van de sleutel gedrukt. 


Waar vind ik het merk en type slot?

Het merk slot staat vaak op het slot zelf afgedrukt. Ook het type slot staat hier vaak bij aangegeven. De meest voorkomende merken van ART gekeurde sloten zijn AXA en Abus. 

Ik heb schade, wat nu?

Wanneer je schade hebt aan je fiets moet je direct contact opnemen met onze verzekeraar. De contactgegevens zie je onderaan deze pagina. 

Mijn fiets is gestolen, wat nu?

Wanneer je fiets is gestolen, doe je eerst aangifte bij de Politie. Neem daarna contact op met onze verzekeraar. Zij vragen om een factuur, aangifterapport en twee sleutels van het slot. De contactgegevens van onze verzekeraar zie je onderaan deze pagina. 


Hoe krijg ik mijn geld terug na aangifte van diefstal en/of schade?

Bij schade en/of diefstal wordt het geld naar jouw eigen rekening overgeboekt. Hiermee kun je weer een nieuwe fiets bestellen bij FietsUniek. 


Ik wil mijn verzekering opzeggen, kan dat?

Natuurlijk kun je je verzekering opzeggen! Het voordeel van onze verzekering is dat hij per maand opzegbaar is. Je kunt de verzekering opzeggen door contact op te nemen met onze verzekeraar. De contactgegevens van onze verzekeraar zie je onderaan deze pagina. 


Ik wil mijn fiets alsnog verzekeren na ontvangst, kan dat?

Wanneer je de fiets nog tegen nieuwwaarde wilt verzekeren na ontvangst, dan moet dat binnen twee weken. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice. Wij sluiten de verzekering dan samen met je af. 


Contactgegevens van onze verzekeraar

FietsUniek heeft een samenwerking met Biesbosch Assuradeuren. Je kunt contact opnemen per telefoon of per mail:

Telefoon: 0183-507180
Mail: info@biesboschassuradeuren.nl


Lees hier de voorwaarden