• Uit voorraad geleverd
  • Gratis thuisbezorgd vanaf €50,-
  • 100% Rijklaar service
  • Fietsservice aan huis of op je werk
  • 14 Dagen bedenktijd

Bakfietsen

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Zeg jij 'ja' tegen de elektrische bakfiets?

De termen 'bakfiets' en 'elektrische fiets' gingen tot enkele jaren geleden absoluut niet samen. Naast dat de techniek nog niet ver genoeg ontwikkeld was om het gewicht van de bakfiets te kunnen voorzien van trapondersteuning, waren ook de imago's van de termen niet met elkaar te verzoenen. Waar elektrisch fietsen een echt 'geitenwollensokken-imago' kende, waren de bakfietsen juist een hippe manier om je te verplaatsen.
Tegenwoordig is de elektrische bakfiets echter een feit en lijken steeds meer mensen te kiezen voor deze variant. Toch blijft de keuze tussen een elektrische bakfiets of een traditionele bakfiets een struikelblok voor velen.

Waarom een elektrische bakfiets?

- Door de trapondersteuning bij de elektrische bakfiets fiets je comfortabel en licht ondanks een zware belading. Altijd windje mee, klinkt dat niet aanlokkelijk?!
Fietsen met tegenwind, het beklimmen van heuvels, het deert je niet als je op de elektrische bakfiets zit. Zet de trapondersteuning gewoon een tandje harder en je vliegt vooruit!
- De elektrische bakfietsen hebben over het algemeen verschillende standen trapondersteuning. Wil je het gevoel hebben dat je nog steeds je best moet doen kies dan de laagste stand, wil je snel en eenvoudig op je bestemming aankomen, kies dan de hoogste.
- Door de trapondersteuning van de bakfiets kan je gemakkelijker langere afstanden afleggen met meer belading. Hierdoor zou de bakfiets de aanschaf van een mogelijke tweede 'boodschappen-auto' overbodig kunnen maken. Zo draag je bij aan het milieu en aan je eigen gezondheid!
- Door de trapondersteuning ben je sneller op de plaats van bestemming dan met de traditionele bakfiets, zo kan je nog net dat extra bakje koffie doen voor je op de fiets stapt.

Echter.. Ondanks dat je na het bovenstaande stuk tekst waarschijnlijk al bijna overstag bent gegaan, is het ook van belang de komende paar punten mee te nemen in je afweging.

- Een elektrische bakfiets is een stuk duurder in de aanschaf dan een traditionele bakfiets. Voor veel mensen is dit een (begrijpelijk) struikelblok in de aanschaf.
- Daarnaast is een elektrische bakfiets over het algemeen een stuk zwaarder dan een traditionele bakfiets (denk hierbij aan een verschil van gemiddeld 30 kilo). Dit zou problemen kunnen opleveren bij het lopen met de fiets aan de hand of wanneer de accu op is en je moet fietsen zonder de trapondersteuning.
- De accu's van elektrische fietsen gaan korter mee indien de fiets zwaar beladen is. Een bakfiets wordt over het algemeen genomen zwaar beladen, zij het met kinderen dan wel met zware producten. De kans dat je onderweg de kracht van je accu verliest is reëel aanwezig.
- Een tochtje met de reguliere bakfiets is een echte work-out! Je fietst jezelf gezond terwijl je de kinderen wegbrengt of de boodschappen doet. Een tripje met de elektrische bakfiets vergt relatief minder inspanning, waardoor je minder calorieën verbrandt.

Wat kiezen we nu?

Zoals je hebt kunnen lezen in de bovenstaande tekst is er niet één op zichzelf staand juist antwoord. Beide soorten bakfietsen hebben hun voor- en nadelen, waardoor de keuze puur persoonlijk is en blijft. Neem eens een kijkje in ons uitgebreide assortiment en probeer de verschillende mogelijkheden zelf uit tijdens een proefrit!